Monday, 6 August 2012

saya sayang awak

kau  hadir  tanpa  ku  sedari ,
mengisi  kekosongan  hati ,
kini  kau  pergi  tinggalkan  ku , 
lemas  ku  dalam  sepi .

kadang-kadang  kita  tak  pernah  sedar  orang  yang  paling  rapat  dengan  kita  sebenarnya  mempunyai  perasaan  terhadap  kita  sendiri ,
dia  layan  , sayang  dan  sanggup  terima  kita  seadanya ,
tapi  apalah  guna  kalau  bila  kita  sedar  ,  semua  tu  dah  terlambat .

saya  bersyukur  ada  DIA
saya  sayang  dia  sangat-2 ,
 tak  pernah  terfikir  nak  lepaskan  dia ,
tiba-2  dapat  ilham  nak  tulis  blog  pasal  dia  malam  ni .

kes  kitaorang  ni  special  sikit  sebab  bermula  daripada  musuh ,
mula-2  dulu  panggil  aku kau , 
tapi  sekarang  rasa  pelik  kalau  guna  aku kau  kecuali  bila  bergurau ,
tapi  tak  nak  cerita  lebih-2 ,
biarlah  kitaorang  je  yang  tau  pasal  hal  masing-2 ,
hehehehehe

yang  paling  sedih  dah  nak  dekat  raya  tapi  tak  buat  persiapan  apa-2  pun ,
tak apa lah  tak  nak  susahkan  ibu , 
janji  ibu  gembira ,
semalam  hari  lahir  ayah  saya  yang  ke - 40 ,
walaupun  dia  dah  tua  tapi  tetap  nampak  kacak  di  mata  saya ,
dia lah  hero  saya ,
siapa  lah  yang  tak  sayang  ayah  sendiri  kan ?
sedih  la  jugak  tak  dapat  sambut , 
tapi  mungkin  sambut  sekali  dengan  birthday  saya  bulan  depan ,
tu  yang  tak  sabar-2  tunggu 
sampai  sini  je la

terima  kasih

^_______^







Wednesday, 21 March 2012

coret moret di kem sembrong




ana, syera, liena, nur zahidah, aku dan nur diyana




kawan2 memang susah nak di cari ganti...
lagi2 kawan yang sanggup bersuka dan duka bersama
hehehehe
sy pun macam tu jugak 
ingin ada kawan dan ingin berkawan
ayat tu sama je kan...??
tapi yang penting sy ikhlas berkawan dengan siapa2 pun...
termasuk KAMU yang membaca blog sy ni..

sy ni memang seorang yang pendiam tapi jadi ramah bila dah ada kwn
actually semua manusia macam tu kan??
kat sini sy nak cerita tentang kawan2 sy kat plkn kem sembrong
ramai memang ramai tapi cuma rapat dengan yang tertentu saja
HARAP MAKLUM!!

kami merupakan pelatih2 kump 1 siri 9/2012
ramai jurulatih cakap yg kami ni berakal sikit tapi semua orang sama je
lagi2 kompeni alpha..hehehe...maaf ye...:P
even kitaorang bukan lah kompeni terbaik tapi ikatan persahabatan antara kami memang erat
bagai isi dan kulit gitu...

tiga...:)

wira dan wirawati sama hebat

kepada wirawati P1K27
aku rindu kau wei!!
even ko panggil aku pendek gak (padahal aku lagi tinggi dari kau)
aku tetap ingat masa kita makan ramai2
kau duduk sebelah aku
kite berbual2..
kau ingat tak??
semua tu hanya sekali je dalam hidup kita...syera

kepada wirawati P1K14
kita tau awk tak pernah tengok blog ni tapi kita tetap berharap 
yang awk akan buka jugak blog ni
suatu ari nanti
sebab cerita ni tentang kita semua
ingat tak masa kita gaduh
malam tu kita nangis sebab tak ada orang nak cakap dengan kita 
termasuk AWAK ,diyana
tapi kita simpan je
selalu kita tidur lambat tapi malam tu kita tidur awal..
awak mesti tak perasaan kan perangai kita unik sikit malam tu??
tak apa awk
kita bukan lah kawan yang terbaik untuk awk
tapi hargai la kita seadanya
semua tu tak akan berulang lagi

kepada wirawati P1K28
kau la budak yang paling skema masa ari pertama aku kat kem tu
tapi tak sangka kita jadi kawan baik kan??
lumrah dunia..
nur zahidah...
aku sentiasa doakan hubungan aku dan dak skema ( kau) berkekalan
jangan lupa tidur sebelah aku setiap malam,kawan

:(

kepada wirawati P1K3
kau yang nak sangat baca blog ni kan..
aku gembira kau tengok blog ni
rasa TERAMAT dihargai
walau blog ni tak SEBAGUS mana...
kawan
maaf atas sikap aku yang tak tentu hala tuju tu
aku memang macam tu
tapi lepas ni kau akan hidup tanpa aku
puas tak??!!
best tak hidup tanpa aku ada kat depan mata kau???
aku tau aku siapa,liena
maaf kalau ayat aku ni buat kau sedih
aku tak kisah kau tak ingat aku tapi jangan lupa kawan2 kita yang lain

kepada wirawati PIK31
thanks for everything
sanggup kongsi segala2nya dengan aku
termasuklah topup
ana
maaf kalau aku ni mnyusahkan kau
aku bahagia hidup dengan kau
kongsi rahsia sama2..
hehe
jangan nangis lagi,kawan


khas untuk kawan2 aku
liena   diyana   syera   zahidah   ana

lepas ni kita semua akan membawa haluan masing2
tapi jangan pernah kita lupa antara satu sama lain
kerana
tiada dia tiada la kita
aku rindu kat korang semua
aku buat blog ni pun beralaskan air mata
aku redha kalau tak ada siapa ingat aku tapi jangan lupa kan kenangan kita bersama..
tu je yang aku ada
kalau korang rindu aku call la atau mesej
aku rindukan mesej korang
tiada lagi makan bersama 
tiada lagi tidur bersama
tiada lagi mandi bersama
aku pun tak akan dapat line bluetooth yang bertulis pendek P1K27
aku rindukan semua tu...
  

YA ALLAH!!


nur zahidah (P1K28)



syera (PIK27)



nur diyana (P1K14)



aku (kiri sekali) ,nur diyana dan liena (PIK3)



aku dan ana (PIK31)



aku, nur zahidah dan ana




Thursday, 19 January 2012

ibu...permata hati ku

sy noreeda..pelatih plkn kumpulan 1 siri 9 2012..masih dalam latihan tapi balik sempena cuti tahun baru cina..minggu depan baru balik sana..sy rindu kat ibu sy dan tak pernah duduk asrama..

ibu..:(

hari ke 3 kat sana hati ni rasa rindu yang teramat sangat kat ibu sampai tak perasan yang sy dah menitiskan air mata kerinduan..mungkin tak biasa berjauhan..bila sy menangis secara tiba2 sy rasa sesak nafas sampai kena asthma..tapi tak berani beritau ibu sebab takut dia risau..biasa la perasaan seorang ibu macam mana..tapi tu la kali pertama sy kena asthma..

hari2 yang berlalu sy lalui dengan hati yang tabah..sy tak berani nangis takut perkara yang sama berulang..sy bukan anak bongsu tapi terlalu rapat dengan ibu..sy pun berfikir jika sy berterusan macam ni adakah sy mampu melalui kehidupan di universiti mahupun kolej..sy tidak pasti cuma mengharapkan Allah sentiasa di samping sy..bila balik rumah dia lah orang pertama yang sy nak sangat jumpa..

sy memang kuat touching lagi2 bila fikir pasal ibu..ibu..ingat tak masa dulu ibu selalu tidur sebelah kita tapi sekarang kita tidur sorg2..ibu..ingat tau..walaupun kita degil kita tetap sayang ibu sepenuh hati kita..tu je yang kita nak ibu tau..:(..ibu..kita tak nak ibu sedih..

kepada sesiapa pun sayangi lah ibu anda..tiada siapa yang mampu ganti kan dia..

 i love u, ibu
Cute Spinning Flower Blue